Sayfalar

16 Ağustos 2009 Pazar

Melisa



Bundan bir 4-5 ay önce annemin "uyku yapıyor" tavsiyesi üzerine geceleri yatmadan melisa çayı içmeye başlamıştım. Ona melisa çayı içmesini kalp doktoru söylemişti. Fakat melisanın yararları aslında çok daha fazlaymış.
Kalp hastalıklarına, uykusuzluğa, hafif şiddetteki depresyona, gerilim kaynaklı başağrılarına, ülser şikayetlerine, romatizmal ağrılara ve spazmlara, hazımsızlığa, tansiyona, strese, boğaz ağrısına iyi geliyor. Adet dönemi şikayetlerini azalttığı söyleniyor. Aynı zamanda hafıza güçlendirmede de yardımcı oluyor.
Sağlığa bu kadar yararı olan bu güzel ot aynı zamanda ciltteki kırışıklıklara da iyi geliyormuş. Öncelikle melisa otunu kaynatıp buharında yüzümüzü 10 dakika kadar tutuyoruz sonra da melisa otundan hazırladığımız tonikle cildimizi temizliyoruz. Tonik içinse bir bardak kaynamış suya bir yemek kaşığı melisa otu ekleyip ağzını kapatıyoruz, kısık ateşte yaklaşık 5 dakika tutuyoruz. Ardından 20 dakika kadar demlemeye bırakıyoruz. Otları süzerek, hazırlamış olduğumuz bu demli suyu tonik olarak kullanıyoruz.
Ter kokusu gibi bir probleminiz varsa bir demet melisa otunu kaynatıp banyo sırasında vücuda sürüyoruz. Ben uykusuzluk problemim olduğu için her gece içiyorum. Aman ha gündüz önemli bir işiniz varsa çayı akşam ya da gece için. Çünkü cidden uyku yapıyor. Sızar kalırsınız. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails