10 Ağustos 2009 Pazartesi

İsveç Köfte

Kolay ve hafif bir isveç köftesi tarifi
Malzemeler:
500 gr kıyma
1 küçük soğan
1 yumrta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı galeta unu ya da ufalanmış ekmek
tuz-biber ve tercihinize göre baharatlar

Öncelikle galeta unu ve sütü karıştırıp bir 10 dakika bekletiyoruz. Soğanı ince ince kıyıyoruz. Ardından bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. "Çilekten büyük, pinpon topundan küçük" toplar elde ediyoruz. Genelde isveç köftesi dendiğinde şekillendirme için bu tabir kullanılıyor.:) Hafif ve sağlıklı bir lezzet için ben yaklaşık 225 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyorum,altına yağlı kağıt koyarak tabii. Eğer isterseniz tavada da pişirebilirsiniz, fakat yağda kızardığı için bana ağır geliyor. Fırında ve sıfır yağlı tarifiyle de gayet lezzetli bir sonuç elde ettim. Yumuşak ve hoş bir lezzeti var. Zaten bu verdiğim tarif damak zevkimize en çok uyabilecek tarif. Genelde isveç köftesinde ağır kremalar kullanılıyor. Yanında patates püresi ya da herhangi bir patates yemeği çok iyi gidiyor. Şimdilik elimde fotoğrafı yok. Ama internette rahatlıkla fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails