11 Ağustos 2009 Salı

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası


Malzemeler:
Yarım tencere tavuk suyu ya da su+1 tavuk bulyon
1 su bardağının 3/4'ü kadar arpa şehriye
tuz (2-3 çay kaşığı kadar)
terbiyesi için:
1 yumurta
yarım limonun suyu
1 su bardağına yakın yoğurt
üstü için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam kuru nane
Yapılışı:
Tavuk suyu kullanıyorsanız kaynatın, yoksa normal suyu kaynatıp içine 1 adet tavuk bulyon atın. Kaynadıktan sonra arpa şehriyeleri atın 13-14 dakika ya da şehriyeler şişene kadar kısık ateşte pişirin. Şehriyeler çorbalık kıvama geldiğinde altını kapatın.
Şimdi sıra geldi terbiyeyi hazırlamaya.Bir kapta yumurtayı kırıp çırpın. Sadece sarısını kullanırsanız daha iyi bir görüntü elde edersiniz. Ardından içine yarım limon sıkarak çırpmaya devam edin. Homojen bir görünüm aldığında yoğurdu katıp karıştırın. Terbiyeye çorbanın suyundan biraz katıp karıştırarak yavaş yavaş çorbaya yedirin. Ayrı bir kapta yağı hafifçe kızdırın içine naneyi atıp karıştırın. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Çorbanız hazır!
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails