Sayfalar

2 Mart 2012 Cuma

Şubat'ta Kullandıklarım / What I Used In February


scroll down for English

Merhabalar, soğuk bir Şubat ayını geride bıraktık! Bu ay neler kullanmışım neleri sevmişim, neleri pek sevmemişim sizlerle paylaşıyorum. İleride de ,"kendime not" şeklinde, alış-verişlerden önce bana yardımcı olacak bir yazı bu. 


1. Balea Urea Body Lotion : Almanya'nın meşhur drugstore'u DM'in ürünü bu. Oranın Isana'sı diyebiliriz bu marka için. Güzel nemlendiriyor, ama benim cildim biraz problemli, ona çok iyi geldiğini söyleyemeyeceğim. Yani kötü bir yanı yok ama onu iyileştirecek bir şey yapmıyor pek. Kokusu çok güzel. Verdiği nem de uzun süre cildinizde kalıyor.

2. Alterra deo roll on: yazısı burda

3. Diadermine Zero Trace Temizleme Sütü: Ortalama bir ürün, suya dayanıklı makyajda etkili diyor ama bence normal makyajı çıkarırken bile biraz kalıntı kalıyor. Ardından tonik kullandığınızda tamamen kurtuluyorsunuz makyajınızdan. Ama hassas cildime kesinlikle zarar vermiyor oluşunu seviyorum.

4. Rosense Gül Suyu: Bunu Diadermine temizleme sütünün ardından tonik olarak kullanıyorum. Çok memnunum. Gül suyu ile ilgili ufak bir yazı gelecek yakında. 

5. Pure Beauty Soothing BB Cream: Şubat ayında çoğu zaman makyajsız çıktım dışarı. Makyaj yaptığımdaysa cildime ya sadece pudra sürdüm, cildimin kötü göründüğü günler pudranın altına bunu kullandım. Kızarıklıkları, sivilce izlerini falan azaltıyor gerçekten.Ama açık tenlilere önerebileceğim bir renk. Fondöten sürülmüş bir görüntü istemiyor, hafif kapatıcılıkta doğal görünüm veren bir ürün arıyorsanız önerebilirim. Bu arada içeriği çok doğal değil onu söylemeliyim. Bir de biraz gözeneklerimi tıkıyor bu ürün , çoğu fondötenin yaptığından daha az tabii. Ahh ahh kozmetik yasağı olmasa da gözeneklerimi tıkamayan mineral fondötenlerden alabilsem...

6. Alessandro Fresh Up lipgloss 05 Raspberry: Çok doğal bir renk, neredeyse her makyajla uyumlu. Genelde hangi ruju sürsem kararsızlığı yaşayan bir insanım, bu durumlarda kurtarıcım oldu kendisi. Oldukça da kararsız bir insan olduğumdan baya kullandım ben bunu :) 

7. L'oréal Pure Zone Yüz Temizleyici: Çok seviyorum bunu ben!! Cildi anında berraklaştırıyor, gözenekleri açıyor. Arada maske olarak da kullanıyorum, kızarıklıkları azaltıyor. 

8. The Body Shop Neroli Jasmin Body Mist: Body Shop kokuları arasında en sevdiğim! Nasıl anlatılır bilmiyorum ama günlük kullanılabilecek çiçeksi bir koku diyeyim ben. Siz yine de gidin deneyin :)

9. Down Under Naturals Nude Moisturizing Shampoo: Vanilya Club Şubat kutumdan çıkmıştı bu. Kafa derim de hassastır benim :) Dönem dönem oluyor ama bu hassasiyet. İşte tam bu hassasiyet dönemine denk geldi bu şampuanın bana gelişi.SLS içermiyor ve kafa derisini tahriş etmiyor. Bitesiye kadar kullandım bu şampuanı ve çok memnun kaldım. O kadar iyi geldi ki o hassasiyete, saçımı boyaybildim.

10. Schwarzkopf Gliss Shea Cashmere Saç Kremi: Çook zor taranan saçlarımı açmama yardımcı olduğuna göre baya iyi bir ürün bu diyorum :) Uzun zamandır severek kullanıyorum Gliss kremleri.

11. Fa Pink Passion Deodorant: Biraz çiçekli bir koku, deodorantlarda bu tarz kokuları tercih etmeyenler olabiliyor. Daha doğal, daha fresh bir koku arıyorsanız bir şey diyemem. Ama oldukça başarılı bir deodorant, uzun süre koruyor ter kokusuna karşı. İz de bırakmadı benim hiçbir kıyafetimde. 

12. The Body Shop Strawberry Body Butter: İşte problemli cildime nispeten iyi gelen vücut kremi! Kokusu çok güzel ve hatta kalıcı! Nemi de öyle :) 

13. Alterra Göz Kremi: Çok az bir miktarı bütün göz çevrenize yetiyor. Hassas gözlerimde kesinlikle bir sorun yaratmadı. Zaten içeriği çok doğal. Çok problemli değil göz çevrem, ama neme ihtiyacı var, bu ürün de onu gayet güzel karşılıyor. 

14. Essence Multi Action False Lashes Mascara: Bunu bir ben bir de oda arkadaşım almıştık. O kullanmaya başladığında çok beğenmişti, sonraları o kadar da beğenmez oldu. Ondan aylar sonra ben kullanmaya başladım ve benim için de aynısı geçerli oldu. Başlarda bayıldığım bu maskara benim için şimdi ortalama, "idare eder" sınıfında. Gün içinde akma yapmıyor fakat makyajınızı silerken toz toz olan maskaralardan. Bu benim için çok rahatsız edici değil. 
Ayrıca kirpiğimi kıvırıp üzerine bu maskaradan bir kat sürüp çıkmayı seviyorum ben, çok doğal görünüyor.

Hi, now that the February is over, I decided to write a post about the products I used during February!

1. Balea Urea Body Lotion: This one's from DM, a drugstore in Germany. I love the smell, and it moisturizes pretty well. But it doesn't do anything to heal my problematic skin.

2. Alterra Deo Balsam: this post

3. Diadermine Zero Trace Makeup Remover: It really is good for my sensitive skin. But doesn't remove makeup that well, I always need to use a toner after this to remove my makeup completely.

4. Rosense Eau De Rose: This is a natural rose water. I use this as a toner after removing my makeup. I really like this one.

5. Pure Beauty Soothing BB Cream: I was too lazy to do makeup during February. When I wore makeup, I used only sme powder, or if my skin needed a little coverage, I used this under powder. It reduces the appearance of the blemishes and evens out the skin tone.  But it's for light skin tones. I do feel that it kinda clogs my pores, but still not as much as regular foundations. The only thing that didn't clog my pores were the mineral foundations.

6. Alessandro Fresh Up Lipgloss 05 Raspberry: A natural colour that matches almost all makeup. 

7. L'oréal Pure Zone Facial Cleanser: I totally love this! Purifies your skin, opens up your pores, reduces blemishes! And doesn't irritate my sensitive skin.

8. The Body Shop Neroli Jasmin Body Mist: My favourite scent from The Body Shop

9. Down Under Naturals Moisturizing shampoo: This one was a deluxe sample from "Vanilya Club" I sometimes have an irritated scalp. And this really worked wonders with that! I even managed to dye my hair thanks to this shampoo! (doesn't contain SLS)

10. Schwarzkopf Gliss Shea Cashmere Conditioner: I love the conditioners of this brand. Really tames my hair!

11. Fa pink passion deo: A beautiful floral scent. Didn't leave marks on my clothes.

12. The Body Shop Strawberry Body Butter: A body cream that helps my problematic skin. The scent and the moisturizing effect last for days!

13. Alterra Eye Cream: Only a drop is enough for the whole eye area! Moisturizes well. Doesn't irritate my sensitive and alergic eyes.

14. Essence Multi Action False Lashes Mascara: When I first started using it I really loved it, but with time, it just became an average mascara. Good for a day makeup, though. I first curl my lashes and then use this. Looks really natural. 

2 yorum:

  1. great products and review! xx

    http://www.theprovocativecouture.com/

    YanıtlaSil
  2. Gül suyu tonik olarak gerçekten çok iyi, gönül rahatlığıyla kullanılabilir bence de.:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails