27 Aralık 2009 Pazar

Patates Yemeği

Değişik bir patates yemeği tarifi, tek başına, sofrada salata/meze olarak ya da et/tavuk yemeğinin yanında garnitür olarak servis edilebilir.

Malzemeler:
1 kg patates
Salça/domates püresi
1 soğan
3 yemek kaşığı peynir rendesi
tuz, tuzot
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1½ tatlı kaşığı (silme) kimyon
bir tutam kekik

1 kilo patates küçük küçük doğranır üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon ve arzuya göre tuzot serpilir, üzerini kapatacak kadar su konup haşlanır. Patatesler haşlanınca bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, tuz eklenir. Ardından üzerine patatesler eklenip biraz kavrulur. Salça ya da domates püresi arzuya göre eklenir, üzerine kalan yarım tatlı kaşığı kimyon eklenir biraz daha kavrulur. Ocaktan indirmeye yakın peynir rendesi ve fesleğen eklenir çok az karıştırılır. Ocaktan indiğinde sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails