Sayfalar

28 Nisan 2012 Cumartesi

Saturday DIY Zımbalar! /Studs!




Merhaba, bu hafta size çeşitli yerlerden bulduğum görsellerle bir post hazırladım. Çok sevdiğim fikirler var bu görsellerde. Ah zımbam olaydı da yapaydım!! Gerçi sanırım çoğunda bir kıyafete kıyamama durumu söz konusu olurdu. En azından şu friendship bracelet'a zımba eklemeyi kesin yapardım, o garanti yani :D Şimdi bu zımbalar türlü türlü oluyor, bazısı kendinden geçmeli, alet edevat gerektirmeden kumaşa geçiriyorsunuz, sonra da arkasını bastırarak sağlamlaştırıyorsunuz, bunlar genelde piramit şeklinde olanlar. Pek anlatamadım ama :/ Bir de arkası vidalılar var, bunun için ya bir tane kumaş delici alacaksınız buradaki gibi. Bunla kumaşı delip, zımbayı geçireceksiniz, arkadan da vidasını sıkacaksınız. Neyse ben sizi görsellerle başbaşa bırakayım artık. Bir sorunuz olursa çekinmeyin, sorun :)

Hi, this week, I gathered some inspiring images with studs for you :) There are lots of amazing ideas. If only I had some studs... And for these DIY projects you only need some studs, and a punching tool as in here . The punching tool isn't necessary for all types of studs, though. Usually studs like pyramid studs don't require that. 




26 Nisan 2012 Perşembe

NOTD Golden Rose 106 Matte Velvet


Mat ojeleri seviyorum ben baya. Hani görüntüsünü geçtim, hem tek katta opak olması, hem de yaklaşık bir dakika içinde tamamen kuruması, kolay sürülmesi falan beni kendilerine aşık etti resmen. :D Sür-çık ojelerim bunlar benim :) Bu ojenin rengi şişesinde çok hoş bir bordo gibi görünürken, sürünce daha pembembsi bir şey oluyor, çok sorun değil benim için ama tam hayalimdeki gibi çıkmadı rengi.Bir de matlığı yaklaşık 1 gün sonra sona eriyor ne yazık ki, ama dediğim gibi, sür-çık olduğu için bu da çok sorun değil.

I'm kinda in love with matte nail polishes. They dry completely in just one minute, one coat is almost always enough, the application is like a dream! These are my on-the-go nail polishes. The matte effect doesn't last long, though. In 24 hours it becomes a regular nail polish. This particular one looked more burgundy-ish in the bottle, but in real life, it's more of a plum/dark pink colour. Still love it, though!




21 Nisan 2012 Cumartesi

Saturday DIY Gemici Düğümü Bileklik/ Sailor's Knot Bracelet


Geçen hafta yaptığım kalpli friendship bracelet'ımın yanına takmak için bir şeyler yapasım geldi. Renk olarak beyazı uygun gördüm. Hazır bu renk yünüm de vardı, bu linkteki görsellerden yararlandım bilekliğimi yaparken.Uçlarınıysa aşağıda görüldüğü gibi kurdeleyle birleştirdim. Ben elimdeki malzemeleri kullanarak yaptım ama halatımsı ipleri kullanarak çok daha güzel sonuçlar alınacağı kesin. Örneğin; http://www.etsy.com/listing/42751206/sailors-knot-bracelet-in-natural-and . Malzemelerden edinmeye değer bence sonuç :) Benimki biraz deneme gibi bir şey oldu ama gemici düğümünü öğrenmiş oldum işte :) Yapım aşamaları aşağıda!!

I needed something to pair the friendship bracelet I did last week. I used the things I had, and with the help of this tutorial I made myself a sailor's knot bracelet. You can get amazing results by using rope like in here: http://www.etsy.com/listing/42751206/sailors-knot-bracelet-in-natural-and . This was my first attempt at a sailor's knot bracelet, but as soon as I get some rope, I'm planning to do more :) The steps are as follows:

7 Nisan 2012 Cumartesi

Saturday DIY Tribal Desenli Şort/ Tribal Shorts



Çok klasik bir kendin yap projesidir, eski kotları kesip şort yapmak. Bu şortta ise yepyeni bir boyut getirilmiş bu olaya. Buna benzer bir şey elde etmek için şortunuzun bir kısmını kolrağa baıtırp, beyazlatıp, daha sonra kumaş boyama kalemleriyle "tribal" desenler çizebilir, hatta resimdeki gibi taşlar da ekleyebilirsiniz. Ben taştansa zımba eklemenizi öneririm. 

I guess most of you have already cut the regular jeans to make shorts out of them. Well, this DIY is taking it to a whole new level. To have similar shorts, you can bleach your shorts, but not all of them of course, you should just dip some of it into the bleacher. And then you can add tribal prints on it using a pen that can be painted on textile. You can also add studs on it.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails