Sayfalar

28 Şubat 2012 Salı

NOTD Gabrini Matte Nails 398


Mat olduğu için oldukça çabuk kuruyan bir oje, acil durum ojesi benim için, tek katta opak olsa da biraz dalgalı oluyor, düzgün bir görünüm için 2 kat sürmem gerekti. Bence bu mat ojelerin matlığı 3. 4. günden sonra giderek azalıyor bir de :)

A matte gray that dries really quickly. It's quite opaque in one coat, but for a smoother application, you need two coats. 

24 Şubat 2012 Cuma

Saturday DIY


En son geçen cumartesi yazmıştım buraya, o da bir "DIY" (kendin yap) postuydu. Dedim artık Cumartesi günlerini DIY postu günü ilan etme vakti geldi. Hem üst hem de etek gayet yapılabilir. Şimdi, üst için benim iki fikrim var, böyle sırtı açık yapılacaksa, üstün kendi sırtı kesilip, artan kısım fırfır için kullanılabilir. Yok ben öyle sütyensiz sırtı açık falan gezemem diyorsanız benim gibi, böyle romantik bir detayın uyacağı bir üstünüzü alın, benzer ya da uyumlu bir kumaşla fırfır yapın sırtına. Eteğe gelince, streç bir eteğiniz varsa, uygun bir güpür bulun, elle bile dikebilirsiniz bence güpürü eteğin üstüne, streç eteğiniz yoksa onu da kendiniz yapabilirsiniz aslında, dikiş biliyorsanız. 

Saturdays are now officially "DIY Days" on my blog! This top and this skirt are so inspiring! You can cut the back of a top (that can pull off this romantic detail) and use the part you cut for the ruffles. Or if you'd like to keep your back warm, you can just add some ruffles at the back of your top. For the skirt, you can use a tight mini skirt for the base and buy some lace of any colour you'd like. You could use some contrast, too!! If you don't have such a skirt, you can sew yourself one, of course! Have fun!

18 Şubat 2012 Cumartesi

DIY Bileklik / DIY Wrap Bracelet

Uzun zamandır her yerde görüyoruz bu bileklikleri. Internette çeşitli DIY blogları bunlardan bol bol yapıyor, bize de nasıl yapıldığını anlatıyorlar. Bir tane de ben yapayım, aman eksik kalmayayım dedim. Buradaki tutorial'dan aldım fikri: http://honestlywtf.com/diy/diy-wrap-bracelet/

These bracelets have been very popular so far. You must have seen dozens of these on some DIY blogs. This one here is my version of these beautiful DIY bracelets. inspired by these ones here:  http://honestlywtf.com/diy/diy-wrap-bracelet/ 

Malzemeler: deri kordon, nakış ipliği, metalik renkli boncuklar, ip ve tabii ki makas

What I used: leather cord, embroidery thread, metallic beads, thread and scissors





Yapım aşamalarını fotoğraflasaymışım iyi olurmuş aslında. Ama verdiğim linkteki fotoğraflar oldukça açıklayıcı. Ben size yine de elimden geldiğince anlatayım: Deri kordonu ikiye katladım, katladığım yerden bir düğüm attım ki, en sonuna bağladığım düğme için geçecek yer oluşsun. (aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi) Ardından boncukları bir ipe dizdim. Verdiğim linkte "boncuk zinciri" gibi bir şey kullanılmış. Satılıyor elişi malzemesi satan yerlerde, fakat ben adını bilmiyorum :)  Onu kullanırsanız işiniz kolaylaşır. Ardından dizdiğim boncukların ipini deri kordona düğümledim ve nakış ipliğini her boncuğun etrafından iki kez geçecek şekilde sardım. Bitirince ucuna bir düğme ekledim, bunu düğüm atarak yaptım. Fazla ipleri kestim ve bitti :)

I wish I hadn't forgotten to take the photos of the process.However, the photos on the link I shared above are quite explanatory. I folded the leather cord into two and made a loop so that the button I was going to add at the end would have a hole.  ( as in the photos below) Then, I put the beads on a string and tied the string to the leather cord at the end. After that, I wrapped the embroidery thread around the beads, twice for each bead. Then I tied them all and added the button, cut the excesses and voilà!





16 Şubat 2012 Perşembe

NOTD Rival de Loop Colour Beauty 02 Turquoise Mistery


Bi süredir böyle mavi/ turkuaz bir renk arıyordum. Rossmann'da görünce aldım hemen bir tane :)

I've been looking for a turquoise toned nail polish and finally found this one at Rossmann :)


2 kat yeterli, kuruma süresi ortalama. Fakat ben üç kat sürdüm, gördüğünüz gibi işaret parmağımdaki oje "biraz" bozulunca sürdükten sonra, bi kat daha geçmem gerekti.

Opaque in 2 coats, dries not so fast, but it's ok. It still doesn't take too long to dry. But I had to apply 3 coats, because as you can see the nail polish on my index finger is kinda damaged. To cover that up, I applied the third layer.

14 Şubat 2012 Salı

Rossmann Alışverişi/ Rossmann Haul


Saat yönünde sıralayacak olursam:

1. Rival De Loop Far Bazı: Bunun hakkında duyduğum övgülerin ardından gidip bir alayım dedim, farın rengini oldukça belirgin hale getiriyor, tamam ama ne yazık ki, normalde çizgilere dolmayan farlarımı bile çizgi çizgi yaptı gözkapağımda 1-2 saat içinde! Belki asıl övgü toplayan "young" seriden değil de normal seridendir diye düşünüp avutuyorum kendimi. Normal seride far bazı var mı onu da bilmiyorum gerçi ya :) 3,90 tl olması lazım fiyatı. 

2. Isana Tıraş Bıçağı: Uygun fiyatlı tıraş bıçağı arayanlara tavsiye edebilirim, 2,5 tl.

3. Isana Ağda Bantları: 20 adet çıkıyor içinden. Ben memnunum, yapısı Sesu'nunkine benziyor. 9,90 tl.

4. Isana Deodorant: Yine piyasa göre oldukça uygun fiyatlı bir ürün. 2,5 tl . Ben memnunum genel olarak kendisinden. Bir de içerik listesinde zararlı olduğu düşünülen alüminyum yok. :)

5. Alterra Göz Kremi : Genç ciltler için. İçerik listesini görmeniz lazım, doğal yağlar ve doğal özlerden oluşuyor. Ufacık bir damla bütün göze yetiyor. Çok mucize beklemeyin, amacınız göz çevrenizi nemlendirmekse yeterli olacaktır, ama kırşıklık, morluk gibi sorunlar için pek bilemeyeceğim. 15 tl.

6. Rival de Loop oje: Turquoise Mistery, yazısı yakında geliyor. 3,5 tl .

7. Rival de loop Nail Polish Strips: Krem rengi üzeri dantel desenli. Her paketten 14 tane çıkıyor, tırnak boyunuza uygun olanları seçip kullanıyorsunuz. Deseni görünce dayanamadım aldım, yakın zamanda deneyip paylaşmayı planlıyorum. 4 tl

What I bought (clockwise)

1. Rival de Loop Eye Shadow Base: I had read lots of positive reviews about this, and with its price around 2 euros, I decided to give it a try. Well, it does really emphasise the colour of the eyeshadow, really defines it, however it does crease, a lot! After 1-2 hours all my eyeshadow had creased! And normally I don't have any trouble with that eyeshadow, I had worn it lots of times and it had never creased like that! Well this one's from "young" product line, maybe there's another eyeshadow base in the normal line which doesn't crease. 

2. Isana Razor For Women : A good cheap razor. around 1,5 euros.

3. Isana Wax Strips: I find these quite useful. It's cheaper than most of the wax strips in the market. around 5 euros.

4. Isana Deo Spray: Doesn't contain Alluminum, which is considered to be hazardous to human health. 1,5 euros.

5. Alterra Eye Cream: This one's for young skin. It's filled with natural oils and extracts. Doesn't contain harsh chemicals. With its price around 6 euros, I totally recommend it. But don't expect a miracle. It's a good, hydrating eye cream. I don't know if it can help reduce dark circles or wrinkles.

6. Rival de Loop Nail Polish: Turquoise Mistery, a post about this will be on my blog soon. 1,5 euros.

7. Rival de Loop Nail Polish Strips: I really like the lace design on it, I'll try it soon and share my thoughts about it with you. 2 euros.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Jason Wu NYFW Backstage


New York Moda Haftası kapsamında gerçekleşen Jason Wu defilesinin makyajlarına bayıldım, sizlerle paylaşayım dedim. Gece makyajı olarak rahatlıkla uygulanabilir. 

I instantly fell in love with these make up looks from Jason Wu Fashion Show during NYFW and wanted to share them with you. I guess you can try wearing this for a night out!



Kaynak ve daha fazla fotoğraf için: http://fromme-toyou.tumblr.com
Source and more photos on : http://fromme-toyou.tumblr.com 

10 Şubat 2012 Cuma

NOTD Gabrini Multivitamin 339& Pastel 311


Pastel 311, Pastel'in yılbaşına özel çıkardığı simli seriden. Hoş ama beklediğim kadar değil. 2 kat Pastel 311 var fotoğrafta, ama yoğun sürdüm tabii. Yansımalar aşağıdaki fotoğrafta daha belirgin. Ama daha iyilerini bekliyorum Pastel'den, Essie Luxeffects tadında bir şeyler hiç fena olmaz mesela :)

Pastel 311 is from Pastel's new year line. I kinda like it but it could have been a lot better, maybe like Essie Luxeffects :) I applied two thick coats of Pastel 311 here, and the photo below shows the reflections of the glitters better ;)


Bu arada blogumda biraz değişiklik yaptım, fotoğraflar büyüdü falan... Umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum :)

And I made some changes to my blog, the photos are much bigger now. Hope you like it. Looking for your comments :)

8 Şubat 2012 Çarşamba

Vanilya Club Şubat Kutusu/ Vanilya Club February





Bu benim 4. Vanilya kutum. Aslında iptal edecektim, 35 tl, hiç bilmediğim ürünler için biraz fazla gelmişti açıkçası. Ama yapamadım :) işte bu ayın kutusu...

This is my 4th Vanilya box. I wanted to cancel my membership as the prices per box increased, but I couldn't :) And here is the box of the month!


Down Under Naturals Nude Nemlendirici saç kremi 50 ml 2,8 tl ( tam boy 325 ml= 18,5 tl)

Down Under Naturals Nude Nemlendirici Şampuan 50 ml  2,5 tl (tam boy 325 ml= 16,5tl)


Palmer's Cocoa Butter Formula 50 ml 9,5 tl (tam boy 100 ml=19 tl)


Vichy Aqualia Thermal Rich Nemlendirici Bakım Kremi 15 ml: 16,5 tl (tam boy 50 ml: 54,9 tl)


Alessandro Hands! Up Magic Manicure Complete 3+3=6ml 3,8 tl (tam boy 150 ml: 95 tl)




Dianne Brill Eye Lingerie Göz Farı Single tam boy :60 tl


Africology Body Butter 10 ml: 8,5 tl ( tam boy 175 ml = 149 tl)


Bu Vanilya Club'ın sevgililer günü hediyesi :) fiyat falan yazmıyor, zaten tam boy sanırım :)


Britney Spears Radiance EDP Bayan Parfüm 1,2 ml: 1,3 tl (tam boy 50 ml= 54,9 tl)

toplam : 104,9 tl

Gelelim benim yorumlarıma... Palmer's Cocoa Butter Formula sevindiğim ve kullanmak için sabırsızlandığım bir ürün oldu. Orjinal boyunun yarısı kadar oluşu da tatmin edici. Baya uzun süre gider gibi. Far tam boy zaten, rengi her gün kullanılacak bir renk değil, ama güzel bir gölgelendirme ve uygun kıyafetle gece makyajı için hoş olacağını düşünüyorum. Ama birçok kişinin "bu ne be!" diyebileceği bir renk.Ha bir de kutusuna bayıldım!!! Bu markanın ambalajlarını çok sevdim! Farın yapısı da baya güzel, rengini güzel veriyor, yumuşacık, satenimsi. Vichy kremin oluşu da hoşuma gitti, boyu da yeterince büyük bence. Down Under Naturals zaten bildiğim ve saç şekillendirici ürünlerini kullandığım bir marka. Şampuanların SLS içermiyor oluşu da çok iyi. SLS, saç derisini tahriş edebilen ve kepek gibi saç derisi problemlerine yol açabilen bir içerik, ve piyasadaki şampuanların büyük çoğunluğunda var ne yazık ki. 

Yine de 35 tl bana böyle bir şey için fazla geliyor. Gerçi Euro bazında düşünürsek yaklaşık 15 Euro ediyor ve yurt dışında birçok kişi bu tip kutulara bu fiyatı ödüyor. Ama bu tamamen benim bütçemle ve böyle bir şeye ayırmayı isteyeceğim miktarla alakalı bir durum. Yoksa değer mi bu ürünlere diye sorarsanız bence değer, ödediğimizden fazlasını alıyoruz aslında.

3 Şubat 2012 Cuma

NOTD Gabrini Multivitamin 339


Yanlış hatırlamıyorsam Gabrini'nin bu yaz çıkardığı renklerden. Bence yaz/kış her mevsime uygun bir renk. Tek katta opak, sürümü kolay çabuk da kuruyor. Resimde yine de iki kat sürdüm ben.

A beautiful colour for all seasons... Easy to apply, opaque with one coat, dires fast. But I've got 2 coats of nail polish here in the photo.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails