Sayfalar

3 Mart 2012 Cumartesi

Saturday DIY Lacy Dress / Dantelli Elbise


Merhaba hepinize!!Birkaç saat geç kalmış bir Cumartesi DIY'ıyla karşınızdayım!!

Çok sevimli, tam baharlık bir elbise, illa elbiseye de uygulanması şart değil, bir mini eteğe, bir t-shirte, istediğiniz her şeye uygulayarak tarzınıza uygun hale getirebilirsiniz. Peki nasıl yapılabilir bu güzel elbise?

Hi everyone!!
A very cute dress for spring/summer. You can also use this detail on whatever fits your style, like t-shirts, mini skirts and so on. Well, now on to the how-to...


Elbiseyi ilk gördüğümde aklıma gelen fikir buydu. Kumaş boyasıyla bu yöntemi kullanarak boyayabilirsiniz elbiseyi, tabii bu durumda boyayacağınız kısım, orjinal elbisede beyaz olan kısım oluyor.

The first idea that came to my mind right after seeing the dress was this. You can dye it using doily paper but don't forget that the parts you'll be dying will be the white parts in the first photo. 


Ama gördüğünüz gibi, orjinal elbise boyama falan değil, lacivert dantel deseni kumaştan kesilmiş. Uçları sökülmeyen bir kumaş bulursanız ( ya da bu sökülmeyi engelleyen yapıştırıcılar oluyor, onlardan bulursanız) siz de ister kendiniz çizerek bu deseni kesebilir, ister de yukarıdaki yöntemde kullanılan kağıtları kullanabilirsiniz.

As it's clear, the original dress is made of fabric. So if you can find a fabric that doesn't fray, you can cut your own design, (you can still use doily paper as a guide while drawing the design) or you could use a glue that prevents fraying. 

you can find some doily papers on e-bay.

bu "doily paper"ları e-bay'de bulabilirsiniz.





2 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails