Sayfalar

28 Ocak 2011 Cuma

Brüksel- Belçika

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçirdiğim 5 ay sonunda evime döndüm, izlenimlerimi, gezip gördüklerimi sizlerle az da olsa paylaşayım dedim :)

Öyle çok güzel bir şehir olduğunu söyleyemem, özellikle Belçika'nın Anvers, Ghent ve Bruges gibi şehirleriyle karşılaştırdığımda. Ama Belediye Binası'nın da bulunduğu Grande Place, kralın sarayının bulunduğu Royal mimari açıdan çok güzel.

belediye binası (town hall, Hôtel de Ville)

Manneken pis (Grande Place'ın yakınında, Brüksel'in sembollerinden)

Palais Royal (Kralın Sarayı)

Palais Royal'in kapısı :)

ve Atomium :)

Brüksel'in gezilip görülesi yerleri bunlar :) Manneken Pis'i biz hiç sevmesek de yolunuz düşerse bir gidin görün :) Atomium'un içine girmeye pek gerek olmadığını söyledi Brüksel'li tanıdıklarımız, biz de girmedik. Artık karar size kalmış. Sonbaharda ve kışın genelde hava gri olduğu için fotoğraflar pek iç açıcı değil biliyorum. Town Hall'u çekerken daha Eylül başıydı, hava da şansımıza güneşliydi. Bir ara da gidince ne yenir ne içilir yazısı hazırlayacağım, kendinize iyi bakın.

15 Ocak 2011 Cumartesi

essence nail art- stampy set

Konad damgalama sistemini biliyorsunuzdur, bilmeyenleriniz için linki: http://www.konadnailart.com/ bu sistemle tırnaklarınıza damga kalıpları (image plates, desen tablaları) kullanarak çeşitli desenler yapabiliyorsunuz. Online sipariş etmeyi düşünüyordum bu setlerden ama Almanya'ya gittiğimde uğradığım dm'de (drogerie markt) essence'in versiyonuna rastladım, daha ucuz bir alternatif konad'a göre. Damga (stamp), sıyırma aleti (scraper) ve 1 desen tablası (image plate) dahil 1 set 2,90 euro gibi bir şeydi. Denemeye değer dedim ve denedim :)

P2 044 dating time üstüne alix avien 187 kullandım :) set çok başarılı sayılmaz, essence'in setle kullanılmasını önerdiği ojesinden de satın aldımi denedim ama çok başarılı bulmadım, golden rose kırmızı ve bordo ojeler genelde iyi sonuç verdi, bir de seçtiğiniz desene göre değişiyor alacağınız sonuç. bu benim ilk denememdi, serçe parmağımdaki oje baya bozuk oldu :) p2'nin bir türlü renk vermemesi o yüzden 3-4 kat sürmemin ve son katı kalın  tutmamın da etkisi var tabii :) sonuç olarak 2,99'a iyi bir alternatif, bazı desenler bazı ojelerle iyi sonuçlar veriyor, biraz deneme yanılma istiyor sadece ama o süreç bile eğlenceli bence :):) 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails