Sayfalar

28 Şubat 2010 Pazar

E.l.f. mineral kalemler


Bunları alalı baya oldu, uzun süredir kullanıyorum göz kaleminin biraz akıyor olması dışında memnunum. İçeriği doğal, doğal yağlardan ve pigmentlerden oluşuyor. Alerjik gözlerime makyajla bile uyusam zarar vermiyor. ;)

flaşsız çekim


flaşlı çekim


Soldaki: mineral eye liner black Sağdaki: mineral lip liner Raisin

Lip liner'ı bazen bütün dudağıma mat ruj olarak uyguluyorum. Altına balm, nemlendirici falan sürmesem bile kurutmuyor dudaklarımı ;)

Dudak kalemini kesinlikle bir daha alırım fakar göz kalemini akmayan mineral bir göz kalemi bulduğumda terk edebilirim :)

İçinizde mineral göz kalemi kullanıp memnun kalan varsa benle paylaşsın:)

27 Şubat 2010 Cumartesi

Susam Yağı İle Saç Bakımı


Shiffa Home'un 50 ml'lik susam yağını Watsons'tan 4 tl'ye aldım. Kaş, kirpik ve saç güçlendirici etkisi var.

Uzun zamandır saçlarım epey kırılmıştı ve çok zor taranıyordu. Saç tarayama çabalarım yüzünden çoğu yere geç kaldığım bile oldu. O kadar uğraştırıyordu yani. :)

Ben de amaçsız bir şekilde aldığım bu yağı biraz internetten araştırdım. Sonra avcuma birkaç damla alıp saçlarımı yıkamadan önce saçımın hem uçlarına hem de dibine sürdüm. Sonra uçlarına biraz zeytinyağı ve badem yağı da ekledim. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra saçlarımı yıkadım. Sonuç mükemmeldi!! Saçlarım o kadar kolay tarandı ki! Kırıklar da epey onarılmış oldu.

Saçına bakım yapmak isteyen herkese tavsiye edebilirim, saç tipiniz ne olursa olsun işe yarayacaktır. :)

26 Şubat 2010 Cuma

Otacı Şampuan


Güvenli kozmetik, yani kanserojen ve alerjen zararlı kimyasalları içermeyen kozmetik, arayışıma kaldığım yerden devam ediyorum. Kozmetik derken sadece makyaj ve cilt bakımı ürünleri değil her gün kullandığımız temizlik ürünlerini de katıyorum tabii.

Piyasadaki yani herhangi bir market ya da parfümeride satılan şampuanların hepsinde (evet üşenmeyip hepsinin içindekileri okuyorum:) ) SLS (sodyum lauryl/laureth sülfat)- ki bu neredeyse bütün şampuanlarda bulunur kepek sorununa yol açabilir ama kepek şampuanlarında da bulunur cilt tahriş edicidir-, paraben ya da içeriği meslek sırrı olarak saklanan ve birçok zararlı kimyasalı barındıran parfüm/fragrance bulunuyor. Hatta bunları bulundurmalarına rağmen etiketlerine rahatlıkla %100 doğal yazıyorlar, halbuki bunlar doğal değil "doğallı" ürünler. İçine 1-2 doğal öz koyunca doğal olmuyor tabii ki.

Neyse gelelim konuya bu arayışımı aktarlarda devam ettirmeye karar verdim orada da çok masum ürünler bulamadım. İnternette yabancı birkaç sitede buldum ama gönderim ücretiyle birlikte çok pahalıya geliyorlardı.

Derken Otacı'nın bu şampuanını gördüm, içindekilere baktım; yukarıda bahsettiğim zararlı içerik bunda yoktu. Evet birkaç tane "az zararlı" kimyasal içeriyor. Ama piyasaya %100 doğal diye sürülen birçok üründen çok daha doğal. Firmanın ahlakına da bayıldım %100 doğal, organik gibi kelimelerdense "Bitki Özlü" diyor. Sonuçta içinde tamamen doğal olmayan 1-2 madde var.

Neyse gelelim ürünün artılarına ve eksilerine:
- Parfüm barındırmamasına rağmen kokusu çok hoş, kokuyu verense tamamen doğal bitki özleri, zaten kokunun doğal olduğu kesinlikle hissediliyor, sanki kırdan çiçek toplamışsınız da onlarla yıkanıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.:)

-Saç kremi kullanma gereğimi ortadan kaldırdı, kesinlikle taranmayan, inatçı, yıpranmış saçlarım dize geldi. Tarağı sürer sürmez saçlarım açılıyor diyebilirim. (Bunda yaptığım bakımın da etkisi oldu, bunu daha sonra anlatacağım)

- Saçın kendini koruyan sebum miktarını zararlı kimyasallarla azaltmadığından saçlarımı daha az sıklıkla yıkasam bile yağlanma pek olmuyor. Normalde 2. gün mutlaka yıkamam gereken saçlarım 3 gün dayanır oldu.

- Tek bir eksisi var bence içindeki şu kimyasal maddeleri biraz daha azaltacak bir formül bulurlarsa çok sevinirim.

Bir daha alır mıyım? Tabii ki evet! 200 ml şampuanı 5 tl'ye aldım. Doğal bir şampuan için gayet makul bir miktar olduğunu düşünüyorum ve bayadır kullanmama rağmen ne hayal ne de saç kırıklığına uğradım :) Teşekkürler Otacı!!!

21 Şubat 2010 Pazar

sevdiğiniz parfümlere bir de buradan bakın

buradan buyrun :)
1000'i aşkın parfümü burada bulabilirsiniz. Kenzo, Giorgio Armani, Boss, Bvlgari, Elizabeth Arden, Victoria's Secret, J-Lo Glow, Celine Dion... aklınıza hangisi gelirse burada!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails