Sayfalar

28 Ocak 2010 Perşembe

yeni flormar ojem



Tek kat oje sürdüm, alt ya da üst katında herhangi bir ürün kullanmadım :) tek katla bile gayet başarılı.

27 Ocak 2010 Çarşamba

25 Ocak 2010 Pazartesi

Blusche cosmetics farlar



Flaşsız çekim:


soldan sağa renkler: aruban, old rose, coal black, baby pink, baby blue.
coal black eyeliner olarak tasarlanmış. ama toz formda. Eyeliner fırçasıyla toz halinde de sürseniz yeterince belirgin oluyor, fakat suyla kullanımda likit eyeliner etkisi yapıyor. Baby pink mat, beyaza çok yakın bir lila-pembe renk. Altlarına baz uygulamıyorum fakat yine blusche cosmetics'ten aldığım "peach" kapatıcıyı uyguluyorum. Çok kalıcı bir makyaj, tazeleme ihtiyacı kesinlikle duymadan bütün gün sapasağlam yerinde duruyor. Benim farlar altına ne sürersem süreyim mutlaka göz kapağımdaki çizgilerin arasında toplanırdı. Bu farların altına bir şey sürsem de sürmesem de böyle bir sorunu yok.
Flaşlı çekim:



Artılar:
1-İlk artısı mineral oluşu. Ve çoğu ünlü mineral markalar gibi "bismuth oxychloride" içermeyişi. Bu madde doğal olmasına rağmen birçok kişide alerjik reaksiyona, tahrişe ve cilt kuruluğuna yol açmakta. Benim bol alerjili gözlerimde bile bu makyajla yatsam dahi en ufak alerji, kızarıklık, kaşınma yapmadı. Zaten sitesinde de yazıyor bu makyajla uyuyabilirsiniz diye:)
2- Altına baz, kapatıcı, fondöten uygulamasanız bile kesinlikle göz kapaklarındaki çizgilerde birikme yapmaması.
3- Kalıcılığı. Suyla birkaç kez yıkadığınızda bile şekli bozulmadan, yeni sürdüğünüz haliyle kalıyor. Eyeliner'da hafif bir dağılma oluyor. Ama bu gerçekten hafif yani o halinizle rahat bir şekilde sokağa çıkabilirsiniz.
Eksileri:
1- Toz halinde olması bazıları için eksi sayılabilir fakat bu durum bende fondötende sorun yaratsa da farda bir sorun olmadı. Yine de alkolle pressleyebilirsiniz.
2- Renkler pastel ve açık. Tabii bu benim renk seçimimden de kaynaklı. Dolayısıyla çok belirgin değiller. Suyla rahatlıkla belirginleştirilebilirler ve kalıcılıklarını kaybetmezler. Aslında bu biraz artı da sayıldı.

24 Ocak 2010 Pazar

rüyanı anlat!!!

ben çok rüya görürüm hepsini de ayrıntılarıyla hatırlarım. siz de böyle diyorsanız şu yarışmada rüyalarınızı anlatarak şansınızı deneyebilirsiniz:

http://ruyaveburc.com/ruyasini-anlatan-kazaniyor/

21 Ocak 2010 Perşembe

blusche cosmetics alış-verişim


blusche cosmetics uygun fiyatlı bir mineral kozmetik markası. ürünler çok başarılı ve içerikleri tamamen mineral; cilde ve vücudunuza zarar veren ağır kimyasalları içermiyor. 1 fondöten 1 allık 1 kapatıcı 1 ruj 3 tane de far satın aldım hepsi gönderim ücreti dahil 56 dolara geldi. 2 tane de tam boy far hediye geldi. yorumlarımı ve renklerin ayrıntılarını daha sonra blogumda yayınlayacağım.

18 Ocak 2010 Pazartesi

bebek şampuanlarındaki kanserojenler!



Daha önce ojelerdeki kanserojen maddelerden bahsetmiştim. Ne yazık ki yapılan çalışmalar bebek şampuanlarında da bazı kanserojenlerin bulunduğunu gösteriyor. Bebekler ve çocuklar için olan banyo ürünlerinin çoğu 1,4-dioxane ve formaldehyde içeriyor. Bu kanserojenleri içeren ürünleri üreten firmaların bazıları çok bilinen ünlü firmalar. Bu ürünlerin etiketlerinde "hassas ve saf" olduğuna dair ibareler bulmak da mümkün. 1,4-dioxane dediğimiz madde etoksilasyon denen bir işlemden geçirilerek ciltte tahriş riskini azaltmayı amaçlıyorlar. Bu işlem sırasında etilen oksit kullanılıyor ve bu göğüs kanserine yol açtığı bilinen bir madde.

Bebeklerinizin sağlığı ve ileride kanser olma risklerini azaltmak için yapmanız gereken şey aldığınızın ürünlerin içeriklerinde 1,4-dioxane ve formaldehyde bulunmamasına dikkat etmek ve mutlaka içindekiler kısmını okumak.

16 Ocak 2010 Cumartesi

Jen'den hediye

çekilişe katılmak için link:

http://l1lmamaj.blogspot.com/2010/01/blogger-6-month-anniversary-contest.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails