Sayfalar

31 Aralık 2009 Perşembe

Herkese Mutlu Seneler



Hepinizin yeni yılı kutlu olsun. Yeni yıl hepiniz için güzelliklerle dolu olsun!!

27 Aralık 2009 Pazar

Patates Yemeği

Değişik bir patates yemeği tarifi, tek başına, sofrada salata/meze olarak ya da et/tavuk yemeğinin yanında garnitür olarak servis edilebilir.

Malzemeler:
1 kg patates
Salça/domates püresi
1 soğan
3 yemek kaşığı peynir rendesi
tuz, tuzot
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1½ tatlı kaşığı (silme) kimyon
bir tutam kekik

1 kilo patates küçük küçük doğranır üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon ve arzuya göre tuzot serpilir, üzerini kapatacak kadar su konup haşlanır. Patatesler haşlanınca bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, tuz eklenir. Ardından üzerine patatesler eklenip biraz kavrulur. Salça ya da domates püresi arzuya göre eklenir, üzerine kalan yarım tatlı kaşığı kimyon eklenir biraz daha kavrulur. Ocaktan indirmeye yakın peynir rendesi ve fesleğen eklenir çok az karıştırılır. Ocaktan indiğinde sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun

22 Aralık 2009 Salı

flormar oje


bu yazımda bahsettiğim zehirsiz oje araştırmamdan iyi not alan Flormar ojelerden bir başkasını sürdüm. Pembe-mor arası ışıltısız bir renk. Eski seriden.

16 Aralık 2009 Çarşamba

12 Aralık 2009 Cumartesi

"Zehirsiz" oje



Zehirsiz yani non-toxic oje, zararlı kimyasalları içinde bulundurmayan ojedir.bu konuda en güvenilir ve en zararsız markalar acquarella http://www.acquarellapolish.com/ ve honeybeegardens http://www.honeybeegardens.com/ tır. Genellikle ojelerdeki en zararlı kimyasallar; formaldehyde, toluene, dibutyl phtalate gibi maddelerdir. Inglot bu maddeleri bulundurmadığını iddia etmektedir. O.P.I de bu kimyasallar ojelerinden çıkarmıştır. fakat http://www.cosmeticsdatabase.com/ sitesine göre bazı ojelerinde hala bu maddeler bulunmaktadır. Fakat bana göre şaşırtıcı olan ucuz ve bol renk seçenekli yerli markamız Flormar'da bu kimyasalların bulunmaması. Geçenlerde bir azimle aldım o içindekileri okuyup hepsini tek tek http://www.cosmeticsdatabase.com/ a girdim ve en zararlı içeriği zarar derecesi olarak 10 üzerinden 4 almış bir kimyasaldı. O.P.I ve Inglot kadar güvenilir yani sağlığınız açısından. Tabii yine de yurtdışı sitelerden alışveriş yapıyorsanız ve paraya acımam diyorsanız acquarella ve honeybeegardens'ı öneririm. Ama  ben Flormar kullanmaya devam :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails